Tintás ujjak

Itt arról mesélek, hogyan indult közös kalandom a tollal és a füzettel, mely még nem zárult le, s a Kacatos doboz csupán az egyik helyszíne. 

Úton

Alsóban, 8-9 évesen fogtam tollat nem csak iskolai házik elkészítése miatt. Olvasni még nem is szerettem akkor, szóval engem egészen más indított az írásra. Beszüntették az egyik kedvelt mesesorozatunkat, és a barátnőimmel úgy döntöttünk, hogy akkor leírjuk emlékezetből. Egy idő után aztán egyre több helyet kellett kitöltenünk fantáziával, mígnem a végén önálló történeteket írtunk. Tulajdonképp fanficeket, bár akkor még nem is ismertük ezt a szót. 
Ötödikben születtek meg az első saját szereplőim. Előbb egy rövidebb, majd egy hosszú, később évekig írt történettel foglalatoskodtam. Bár máig tudtom mindkettőről, hogy milyen véget szántam nekik, végül egyiket sem fejeztem be. Túl sokáig húztam őket, egyszerűen kinőttem belőlük. 

Mivel az írás eleve közös játéknak indult, így voltam olyan szerencsés - én mindenképp annak tartom  magam -, hogy már az elején sem voltam egyedül vele. Első saját történeteimet aztán néhány osztálytársamnak is megmutattam. Esténként, elalvás előtt próbáltam olyan kalamajkákat kitalálni a hőseimnek, amiből még én sem tudom, hogy keverednek ki, hogy aztán a rákövetkező éjjeleken azon törjem a fejem, hogy mégis hogy lehetne megoldani az adott szituációt? Este, vagy épp másnap a suliban szünetben, órán papírra vetettem, a többiek pedig szintúgy hol szünetben, hol óra alatt olvasgatták a sztorijaimat. Nagyon jó volt hallani a visszajelzéseiket, s utólag is van olyan tanács, amit akkoriban kaptam, és bizony, hasznos volt. 

Mindig volt egy aktuálisan futó hosszabb történetem, mellette pedig 7.-től néha novellákat is írtam, bár azon a téren nem voltam túl termékeny. De nagyon örülök, hogy annak idején a magyartanárom erre biztatott. Ő ajánlott akkor egy pályázatot, ami közben felfedeztem, hogy nem is olyan rossz adott témára írni, az eredménye pedig igencsak fellelkesített. A DRV. Víz világnapjára kiírt novellapályázatán lettem különdíjas. 

Azután, hogy lett internetünk - úgy 14 éves lehettem -, hamar megjelentem a világhálón nem csak olvasóként. Eleinte közös, folytatásos sztorikba szálltam be, aztán gimiben elkezdtem saját írásaimat is feltölteni. Sokfele megfordultam már, voltam írós közösségeknek is a tagja, több felületet is kipróbáltam, de mindig csak álnéven. A Kacatos doboz az első hely, amit már saját nevemen vezetek és ahol hosszútávon szeretnék maradni is. 

Az írást gimi alatt is folytattam, ebben az időben egy novellám osztályfőnököm jóvoltából megjelent a Hitvallás online felületén. 
Fősuli elején még írogattam, aztán következett egy hosszabb, több éves szünet. Próbálkoztam még egy darabig, de nem volt az igazi, nem haladtam semmivel. Viszont ekkor sem voltam teljesen szereplők és kalandok híján, mert gimnázium végétől aktívan játszottam fórumos szerepjátékot. Meglehet, az akkoriban elegendő volt, lekötött annyira, hogy mellette már nem volt szükségem a saját sztorijaimra. Egyébként abból is sok mindent lehet tanulni, ha valaki odafigyel. Írni szeretőket csak biztatni tudok, hogy próbálják ki. Jófej embereket lehet ott megismerni. :) 

Hosszú évek után most újra másznak ki a fejemből a saját szereplők, kerekednek a történetek. Szóval itt vagyok. :) Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése