Kacatos doboz

Egy ideje fontolgattam már az ötletet, hogy ne csupán a hasznosnak szánt, konkrét tematikájú blogjaimon keresztül ismerhessetek meg, hanem kilépjek elétek egy olyannal, ahol bemutatkozom, ami több bepillantást enged a munkáimba. Azt azonban eldöntöttem, hogy csak akkor teszem meg ezt a lépést, ha felelni tudok arra a kérdésre, mit szeretnék kezdeni az írással. A válasz megszületett, s vele együtt kinyitom előttetek a Kacatos doboz fedelét is. 

Így összesen négy blogot vezetek, és akár hiszitek, akár nem, nem tervezek többet. :)
(A címekre kattintva elérhetitek őket.)

Kacatos doboz

Mind közül a legszemélyesebb, hiszen a saját munkáimról, gondolataimról szól. 
Elsősorban azt a területet szeretném megmutatni nektek, amiben most a leginkább tevékenykedek: az írást. Megtaláljátok itt az újonnan született novelláimat és játékokra szánt szösszeneteimet és megmutatom néhány régi irományomat is. Hozok majd cikkeket is, melyek közvetve vagy közvetlenül mind az íráshoz kapcsolódnak.
Szerettem volna egy olyan blogot, ahol nem csupán a szövegek, de a képek is az enyémek. Így született meg az ötlet, hogy a rajzaimmal tegyem otthonossá az oldalt. És ha már rajzok, miért ne mutathatnám meg, valódi, mindenfélét rejtő kacatos dobozzá téve a helyet, az egyéb szöszmötöléseimet is? Én is nagyon szívesen nézegetem mások kézműves dolgait, s ki tudja, hátha ti is így lesztek az enyéimmel? :) 
Mindezek mellett egy közös pontnak is szánom ezt a blogot, ami összefogja a másik hármat azáltal, hogy innen mind elérhető, a frissítéseikről itt egyszerre tájékozódhattok, a Kacatos doboz facebook oldalán pedig egy helyen megtaláltok mindent, ami ehhez a "blogcsokorhoz" kapcsolódik. Elvégre egy kacatos dobozban mindenféle apróságnak van helye. :)

Kezdetben

2017 augusztusában indítottam el az oldalt. Olyan témát kerestem, ami hasznos és ami, megfigyeléseim és reményeim szerint, hiánypótló is. Írástechnikai és világépítéssel kapcsolatos cikkek fordításába kezdtem, majd elindítottam a Világdarabok nevű játékot. Már a címválasztáskor is világalkotást terveztem a fő témakörének, s mostanra egyre több cikk és téma található meg rajta. 
Jelenleg a legkomótosabban vezetett blogom, de a bezárás veszélye nem fenyegeti. Terveim szerint amikor majd komolyabban nekiülök az angolnak - úgy egy év múlva esedékes ez -, az oldalra is több időt szánok majd. No meg, ha ügyes leszek, addigra a világépítésben is több tapasztalatom lesz, úgyhogy egyszer újraírom majd az eddig felkerült témákat.

Írószakkör

Írástechnikával, írói lélektannal és szokásokkal foglalkozó cikkek linkgyűjteménye. Mivel gyakran olvasgatok ilyesmikről, hasznosnak találtam volna, ha egy-egy téma után kutatva nem kell minden oldalt végigböngésznem, hanem egy helyen megtalálom, hol írnak róla cikket. De nem találtam ilyen oldalt. Hát megcsináltam! :) 
A linkelt cikkek nem sajátjaim, de a gyűjtőmunka és a blog ötlete az enyém. Minden forrásoldalt a szerkesztője engedélyével használok.

Ceruzanyomok

Egy blog, ahol bárki véleményt kaphat az írására. Ahhoz, hogy az övé kikerüljön az oldalra, s így mások elmondhassák, mit gondolnak róla, előbb nekik maguknak is véleményt kell írniuk két, már fent lévő műhöz. Így aztán végül senki munkája nem marad véleményezetlenül. S hogy mennyit lehet tanulni egy-egy udvariasan megfogalmazott kritikából, vagy mennyire jól esik néhány dicsérő szó, azt talán senkinek nem kell bemutatni. 
Ezzel a kölcsönös véleményezésen alapuló, írás-feltöltős ötletmorzsával álltam oda több, az előző oldalaim kapcsán már megismert blogger elé, a véleményüket kérve, látnak-e benne lehetőséget? Többen biztattak, hogy ennek bizony van értelme, Daremo pedig a segítségét is felajánlotta. Így ezt az oldalt tulajdonképp az első perctől, az alapötlet kidolgozásától, a blog felépítésétől kezdve ketten vezetjük, mint társszerkesztők. Együtt ötletelve még az agyunk is jobban pörög. :) 


Remélem, egy három, egymást sokban kiegészítő, témájában összefüggő blog a segítségetekre lesz, ha szeretnétek fejlődni az írás terén és még több kedvet hoz, hogy leüljetek és írjatok. :)

Ha pedig kíváncsiak lettetek, ki tölti meg mindenfélével a dobozt, s milyen egyéb kacatok rejlenek még benne, nézzetek körül itt! 

Kalandos kotorászást!

Lia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése