The Sunshine Blogger Tag
Hahó!


Akik már egy kicsit ismernek, tudhatják, hogy nem vagyok egy villámgyors tag-ező (persze, előbb határozzuk meg, milyen gyors is egy villám?), még tavalyiak is vannak nálam lementve doksiban, hogy megcsinálom őket. 
Nos, Brukú úgy tűnik, nem titulált menthetetlen esetnek, mert ismét gondolt rám. Köszönöm, Brukú! :) Kaptam tőle egy hangulatos, nyári kérdéscsokrot, amit most felhasználok némi helyzetjelentésre is. 

Szabályok:

1. Köszönd meg a díjat annak, aki megjelölt.
2. Válaszolj a kérdéseire.
3. Írd meg, hogy milyen terveid vannak az idei nyárra.
4. Jelölj meg 5 bloggert.
5. Bombázd meg őket Te is 5 db kérdéssel

No, akkor lássuk a kérdéseket:

1. Napozni vagy inkább úszni-lubickolni szeretsz a strandon?

Úszni, bohóckodni, ökörködni, homokvárat építeni, kártyázni, vigyázni, nehogy rálépjek a gyerekek homokvárára, labdázni, másokat lefröcskölni és visítani, ha váratlanul lefröcskölnek. :D (Meg persze, ha már elfáradtunk, akkor az árnyékban pihenni és ebédre sült halat enni.)

Ez pár éve készült a barátaimmal, szerintem mindent megmagyaráz. (De ha eddig nem nézted meg, hány éves vagyok, ne most tedd meg! :D ) 2. Balaton vagy a termélfürdőket szereted inkább?

Hú, én megpusztulok a túl meleg vízben. Szóval ha a kettő közül kell választani, akkor egyértelműen Balaton! (De csak, ha nem túl hideg, mert kicsi vagyok és fázós.) 

3. Melyik típus vagy inkább? Az, aki folyton fesztiválozik és utazik vagy az, aki inkább a nyugodt és egyhelyben lévő nyaralást kedveli?

Hmm, egy táboroztatok és utazok megoldás is jó? :D Az elmúlt két-három évben sok változás történt az életemben, így leginkább az egyhelyben levős nyaralásokra van lehetősébem, de korábban mozgalmasabbak voltak a nyaraim. Ez részben hiányzik, részben nem bánom, de összességében sosem tudok sokáig nyugton maradni a fenekemen.
Volt olyan nyár, hogy három helyre is mentem táboroztatni - gyerekeket, kamaszokat -, és bár néha jól esik, hogy nyugi van, volt, hogy magam döntöttem úgy, hogy nem megyek, azért egy-egy hétnek nagyon is örülnék. Egyszerűen hiányzik!
A fesztiválok sosem vonzottak, talán kétszer voltam a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, de akkor is csak a társaság miatt. Kirándulós nyaralás viszont jöhet! Persze, közben jól esik egy-egy pihenő nap, de alapvetően nem bírnék egy hétig semmittenni.

 4. Mik a kedvenc helyek a nyaraláshoz?

Velentei-tó! Ne nevessetek ki, de én gyerekkoromban azt hittem, hogy a homokos vízpartért tengerhez kell utazni. Aztán barátok felfedeztették velem a Velencei-tavat. Van ott szabadstrand, meg homokosra kialakított partrész és sült hekk. Részemről tökéletes strand hely. :D
Mivel a régi bandám alapvetően Veszprém központú volt, azt a helyet is mondanám. Igaz, ott csak az utcazene miatt voltunk, de az azért egy központi város volt.
No meg Szeged! Említettem, hogy sokat táboroztattam már, és ezek közül mindenképp első helyen áll az ÁGOTA Tábor, ami szegedi központú, és többször magát a tábort is oda szervezték. Az a tábor egyszerűen egy varázslatos hely!

5. Szoktál-e nyári bakancs listát készíteni?

Nem, dehogy! Még sose terveztem, hogy nyár végére feldobom a talpam! :D

No és akkor a terveim a nyárra:
Minél több órát megcsinálni a gyakorlatból! (Normális az, aki nyárra minél több munkát tervez? :D ) OKJ-s segédkönyvtáros képzésre járok, és van 150 óra gyakorlatunk. Nem hangzik soknak, de főállású munka mellett az rengeteg. Hónapok óta H-P napi 10-12 órázom - egy-két kivétellel -, szombaton meg suliba járok, és épp hogy elhagytam a felét. Egyébként élvezem, sok kedves embert ismertem meg, no meg, kicsit könyvtároskodhatok a Szabó Ervin Központi könyvtárában. :D (Szóval ha könyvet hoztok vissza, lehet, találkozunk. ;) ) Csak hát fárasztó. És igen, erre gondoltam, hogy némi helyzetjelentésre is felhasználom ezt a tag-et. Szóval nem haldoklik az oldal, vagy efféle, csak jelenleg alig vagyok itthon, és abból is az ébren töltött órákat az alvástól veszem el. De hát, annak ilyen időszakok, ennek is megvan a maga szépsége, higgyétek el. :) 
(Kiírtani a vírust a gépemről, mert a kis hülye itt tüsszög.)
Van egy "sci-fi jellegű" (nem, csakazértsem fogom sci-finek hívni most már, kövezzetek meg, de én lázadok!) novellám, egyszer megírtam, jelenleg átírás alatt áll, azzal szeretnék végezni még a nyáron. (Ha elég ügyes vagyok, még a Fantasztikus Kéziratok Éjszakája határideje előtt, mert szeretném oda elküldeni.) 
És haladni a világépítéssel, cselekménykitalálással a készülő regényemhez, a Fémfolyóhoz. Mert folyik ám itt munka minden "nagyon dolgozós nyár" ellenére is, csak hát csöndesen, a háttérben.
No meg a közös nyári szünetünk a barátaimmal, amikor mind szabin vagyunk és egy hétig szerepjátékozunk, strandolunk, ha jó az idő, szóval együtt vagyunk. 
És több jelenleg nem is fér bele. Hmm, jövő nyárra viszont vannak terveim, vagyis azok egyenesen álmok, de arra térjünk vissza jövőre. ;) 

Kérdéseim a jelöltjeimhez:

1. A nyugis, pihenős vagy inkább az aktív, mászkálós, valamitcsinálós nyaralást szereted? 
2. Forró naci vagy miniszoknya? (Lányoknak hordani, fiúknak nézni.) 
3. Mi a kedvenc nyári étked? 
4. Van-e olyan zene, film, ami nélkül nem teljes a nyarad? Ha igen, mi az?
5. Meséld el egy nyári élményedet! 

Jelöltjeim pedig:
- Moro

Kíváncsi vagyok a válaszaitokra, hisz egy kis nyári lazulás mindenkire ráfér. Remélem, elfogadjátok a jelölést! :) 

Szép nyarat Mindnyájatoknak! 

Lia

Share:

6 megjegyzés:

 1. Ahoy! :D

  Köszi szépen ezt a kihívást nemsokára ki is töltöm! :D

  A velencei tó mindig kimaradt az életünkből, pont multkor került szóba, amikor egyik este apa random megállapíotta, hogy ott még sose járt aztán abba meredtak anyék, hogy majd egyszer oda is lekeveredünk. XD

  AZ a homokvár meg zseniális! XD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hó!

   Oda érdemes lemenni, csak javasolni tudom. :)

   Kíváncsian várom a válaszaidat!

   (Ó, most vettem észre, hogy nem tudok 5-ig számolni, és hat bloggert jelöltem meg. *vállvon* Hát aztán, legfeljebb hatan örülnek majd. :D )

   Lia

   Törlés
 2. Helló,

  Vér profi vagy homokvárból. Tök jó, hogy csatoltál is képet hozzá. Most irigykedem. Nálam csak a kagyló meg autó formáljó kicsi "kiöntő" forma volt a csúcs. XD

  A Velencei tóra, most így bele gondolva, alig járok. Ha voltam is, kicsiként nyári tábor keretein belül. Nem rossz hely egyébként, csak...nem tudom, a Balaton viszi a pálmát.

  Köszi a jelölést. Igyekszem megcsinálni mihamarabb. :)

  Kellemes hétvégét nektek.
  Brukú  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Hehe, köszi, de közös munka volt ám! :D (Még két kisgyerek is besegített.)

   Lesem majd a válaszaidat. :)

   Üdv, üdv:
   Lia

   Törlés
 3. Szia Lia!

  Jól megcsúszva, de végre válaszoltam a feltett kérdéseidre, és ezúton is szeretném megköszönni, hogy gondoltál rám. :)
  Cserébe pedig én is megsoroztalak néhány kérdéssel, remélem nem bánod. :D
  https://papirfecnikhennatol.blogspot.com/2018/08/the-sunshine-blogger-tag-avagy.html

  Henna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. No, ezt is jókor veszem észre, szeptemberben. :D
   Hamarosan megyek olvasni, a kitöltés meg... igyekszem, de nem ígérem, hogy idén nyáron meglesz. (Ismerve magamat... O:) ) Legfeljebb jó lesz tartaléknak jövőre. :D

   Törlés